Rob Rademaker, perfect serve Caprese Liquide, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Caprese Liquido by Rob Rademaker

Voor een Gin Mare cocktailwedstrijd ontwikkelde Rob de Caprese Liquido, een echte Mediterraanse cocktail met veel textuur en die een laagje over je lippen achterlaat. Met deze cocktail veroverde hij een plekje in de top vier en mocht hij mee naar Barcelona om onder andere Gin Mare te bezoeken. Met veel liefde deelt Rob dit recept zodat jij deze geweldige cocktail ook thuis kunt maken!

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml Gin Mare
  • 30 ml vers geperste citroensap
  • 20 ml huisgemaakte rozemarijn- / tijmsiroop
  • 4 malingen zwarte peper
  • Goede hand vol verse groene basilicum
  • 10 druppels olijfolie
  • Eén cherrytomaatje

Hoe maken we de Caprese Liquido:

Eerst gaan we de rozemarijn- / tijmsiroop maken. Hiervoor hebben we het volgende voor nodig:

  • Twee kopjes witte suiker
  • Eén kopje water
  • Handjevol tijm en rozemarijn

We voegen de suiker, het water, de tijm en rozemarijn samen in een pannetje en brengen het aan de kook. Daarna laten we het geheel op middelmatig vuur tien minuten sudderen. Roer het geheel goed en schenk de siroop met gebruik van een zeefje in een andere kom. Let op: filter de siroop goed zodat er alleen pure vloeistof overblijft.

Shake vervolgens alle ingrediënten voor tien seconden met ijs en fijn-zeef in een voorgekoeld cocktail glas. Garneer met tien druppels olijfolie en een cherrytomaatje.

Perfect serve genaamd Caprese Liquide, Cocktail, Rob Rademaker, Alles over gin.

Alles over gin. meets Rob Rademaker!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter Rob Rademaker? Wij spraken met hem voor onze rubiek “A bartender’s story.. en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

286
Laat een bericht achter