Recept De Alchemist, Alles over gin.

Gin-tonic maken: De Alchemist

De Alchemist heeft een subtiele, doordachte smaak waarbij kardemom de hoofdtoon voert. Kardemom zorgt hierbij voor de warme en zoete tonen, terwijl de tonic haar steentje bijdraagt met een bloemachtige smaak.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we De Alchemist:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.

Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je 60 ml Copperhead London Dry Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je er daarna 90 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic Water bij in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de kardemomzaden toe aan De Alchemist en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

1.765
Laat een bericht achter