Chi-ho Ta, Dr. Mandoffi, cocktailrecept, mescal, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Dr. Mandoffee by Chi-ho Ta

Dr. Mandoffee is een cocktail die bartender Chi-ho Ta bedacht voor zijn competitie bij de Tales of the Cocktail barshow in New Orleans. Het is een lekkere en complexe cocktail die heel gelagerd is. Zo komen er hints van koffie naar boven, heeft de cocktail een lichte, rokerige smaak en wisselen zoete, zure, zoute en kruidige hints elkaar af.
Chi-ho deelt met liefde het recept van deze cocktail zodat jij hier thuis ook van kunt genieten!

Wat hebben we nodig:

  • 45 ml Mandarine Napoleon
  • 15 ml Bebo Cuban Coffee Liqueur
  • 10 ml Mezcal
  • 20 ml Limoensap
  • 10 ml Huisgemaakte rozemarijn & zeezout siroop

Hoe maken we de Dr. Mandoffee:

Eerst gaan we de huisgemaakte rozemarijn & zeezout siroop maken. Hiervoor hebben we het volgende voor nodig:

  • Twee kopjes Demerara suiker
  • Eén kopje water
  • Vijf takjes takjes rozemarijn en 4 gram zeezout

We voegen de suiker, het water, rozemarijn en zeezout samen in een pannetje en brengen het aan de kook. Daarna laten we het geheel op middelmatig vuur tien minuten sudderen. Roer het geheel goed en schenk de siroop met gebruik van een zeefje in een andere kom. Let op: filter de siroop goed zodat er alleen pure vloeistof overblijft.

Shake vervolgens alle ingrediënten voor tien seconden met ijsblokjes en fijn-zeef het geheel in een voorgekoelde tumbler.

Garneer met een brandend rozemarijn takje.

Dr. Mandoffi, Perfect serve van Chi-ho Ta, Rinze Vegelien, Alles over gin.

Alles over gin. meets Chi-ho Ta!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter Chi-ho Ta? Wij spraken met hem voor onze rubiek “A bartender’s story.. en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

120
Laat een bericht achter