Rutte Asparagus, Rutte Cocktail, Alles over gin.

Gin cocktail maken – Rutte Asparagus

Wij vinden asperges echt geweldig, maar hadden ze nooit in een cocktail bedacht. Voor Distilleerderij Rutte was dit echter geen enkel probleem; zij ontwikkelden hier een Gin Sour variant mee!
De frisheid van asperges laat zich in deze variant perfect combineren met de umami tonen van de Rutte Celery Gin en de zoetheid van de agavesiroop. Het resultaat is een ware smaakexplosie!

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Rutte Celery Gin
  • 30 ml limoensap
  • 20 ml agavesiroop
  • Eén snufje Fleur de Sel
  • Eén groene aspergestengel ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Hoe gaan we de Rutte Asparagus maken:

Vul een tumbler glas met de ijsblokjes en roer het ijs met een lepel voorzichtig door het glas zodat deze ijskoud wordt. Mix de Rutte Celery Gin, limoensap, agavesiroop en Fleur de Sel tot het één geheel is geworden.
Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je de mix toe. Garneer met de aspergestengel.

Rutte cocktails - Rutte Asparagus, Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Naast de Rutte Asparagus ontwikkelde Distilleerderij Rutte ook Rutte’s Bee’s Wings, Rutte’s Summer Love, Rutte’s Dutch Loveletter en Rutte’s Sloegroni.
Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails! 

Alles over gin. meets Distilleerderij Rutte!
Wij bezochten Myriam in het mooie Dordrecht om haar persoonlijke verhaal achter de distilleerderij en Rutte gins te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Distilleerderij Rutte vind je hier.

Ps. De foto’s komen van Distilleerderij Rutte

228
Laat een bericht achter