Limoginades met Soof Drinks maken, fijne gin-tonic recepten met limonade, Alles over gin.

Alles over limoginades – Gin-tonics combineren met (limonade)siropen

Tijdens de Horecava maakten wij kennis met Soof Drinks. Direct zagen wij een combinatie met gin en siropen voor ons. We besloten dit met de vijf siropen van Soof Drinks te gaan testen; Soof Blueberry, lavender, blackcurrant & apple, Soof Rose, cardemom, pear & apple, Soof Sweet potato, cinnamom & apple, Soof Lemon, mint & apple en Soof Carrot, ginger & apple.
We testten het ook met Soof Sparkling; ready2drink drankjes waarbij het siroop al gemengd is met bruiswater. Helaas bleek dit geen succes te zijn; deze drankjes vielen al snel “dood” na het toevoegen van de gin.. Daarom hebben we de limoginade recepten allen gemaakt met gin, siroop en tonic.
Qua tonic hebben we hier bewust gekozen voor Fentimans Connoisseurs Tonic Water. Deze tonic is neutraal qua smaak, maar haalt de aroma’s van de gin perfect naar voren.

Let op: als je de siroop gaat mixen met tonics en gin is goed roeren echt een vereiste!

Monkey Berry met Soof Blueberry, lavender, blackcurrant & apple

Monkey 47 Schwarzwald Gin is een kruidige en krachtige gin met hints van citrus en een florale ondertoon die doorloopt tot in de afdronk. De blauwe bessen en lavendel in de gebruikte Soof siroop sluiten hier perfect bij aan.
De Monkey Berry is een fruitige gin-tonic met dominante tonen van blauwe bessen en lavendel. Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin is een kruidige en krachtige gin die haar mannetje blijft staan in deze gin-tonic. Deze krachtigheid neemt zij mee. De munt maakt het geheel af en brengt een heerlijke frisheid met zich mee.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Monkey 47 Schwarzwald Gin
  • 15 ml Soof Blueberry, lavender, blackcurrant & apple
  • 200 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water
  • Vier blauwe bessen en een takje munt ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je de gin, Soof siroop en Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe. Roer goed; de siroop moet volledig opgenomen worden en er moet een egale mix ontstaan.

Voeg als laatste de garnerning toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat alle smaken goed vermengd worden.

Bobby’s Thorns met Soof Rose, cardamom, pear & apple

Bobby’s thorns wordt met jenever gemaakt; wij vonden dat een jenever net iets mooier aansluit bij deze Soof siroop dan een gin.
In Bobby’s thorns zijn de warme, zachte tonen van de Bobby’s Schiedam Jenever overheersend en worden zij aangevuld met de (dominante) zoete tonen van rozen en subtiele hints van peren en appels. Deze laatste drie smaken heeft Bobby’s thorns uiteraard te danken aan de Soof siroop.
Wij hebben er voor gekozen om geen garnering te gebruiken. Maar mocht je juist van een (heel) zoet drankje houden, dan kun je ervoor kiezen om een sinaasappelzeste toe te voegen.

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je de jenever, Soof siroop en Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe. Roer goed; de siroop moet volledig opgenomen worden en er moet een egale mix ontstaan.

Optioneel voeg je aan het einde een sinaasappelzeste ter garnering toe.

 

Sir Cinnamon met Soof Sweet potato, cinnamon & apple

Dit is een verrassende gin-tonic. Je wordt eerst begroet met frisse citrustonen, waarna de gin direct overgaat in de warme en zachte vanille tonen. De Soof siroop maakt het drankje compleet met haar kaneel- en appelaroma’s die aanwezig blijven in de lange afdronk.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Sir Edmond Gin
  • 15 ml Soof Sweet potato, cinnamon & apple
  • 200 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water
  • Citroenzeste ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je de gin, Soof siroop en Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe. Roer goed; de siroop moet volledig opgenomen worden en er moet een egale mix ontstaan.

Voeg als laatste de garnerning toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat alle smaken goed vermengd worden.

Mint your own business met Soof Lemon, mint & apple

De Mint your own business is een verfrissende gin-tonic. Indien we de gin-tonic zonder munt maken, overheersen de smaken van citroen en appel. Zodra er een takje munt aan toe wordt gevoegd, wordt de Mint your own business lekker fris met subtiele appelhints op de achtergrond. Het is een zoete gin-tonic die niet té zoet is. Persoonlijk vinden wij het met het takje munt de perfecte dorstlesser.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Hendrick’s Gin
  • 15 ml Soof Lemon, mint & apple
  • 200 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water
  • Takje munt ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je de gin, Soof siroop en Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe. Roer goed; de siroop moet volledig opgenomen worden en er moet een egale mix ontstaan.

Voeg als laatste de garnerning toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat alle smaken goed vermengd worden.

Bitter Sweetness met Soof Carrot, ginger & apple

Dit is een hele bijzondere gin-tonic; door de overheersende sopropo smaak ontstaat er juist een licht bittere gin-tonic. Het zijn dan ook deze tonen en een licht pepertje die je direct begroeten, waarna de zachte en zoete tonen van de wortel tevoorschijn komen.
De Bitter sweetness is een gin-tonic die je nieuwsgierigheid wekt en waar je zeker meer van wilt weten.

Wat hebben we nodig:

  • 30 ml Sopropo Gin
  • 30 ml Soof Carrot, ginger & apple
  • 200 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je de gin, Soof siroop en Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe. Roer goed; de siroop moet volledig opgenomen worden en er moet een egale mix ontstaan.

Meer weten over Soof Drinks? Klik hier voor het volledige én persoonlijke verhaal achter deze siropen.

115
Laat een bericht achter