Perfect serve Sir Edmond Gin, Vanilla Bean, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Vanilla Bean

De Vanilla Bean bestaat uit een hele verrassende en fijne combinatie van drie ingrediënten. De zachte tonen van de vanille, de frisse en zoete tonen van sinaasappel en de sterke aroma van de koffie. Samen zorgen zij voor een geweldige harmonie in het glas!

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Sir Edmond Gin
  • 150 ml Fever-Tree Indian Tonic
  • Schijfje sinaasappel
  • Een theelepeltje koffiebonen
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we de Vanilla Bean:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij de steel en wals het ijs voorzichtig door het glas (dit wordt ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.

Giet hierna het gesmolten ijswater uit het glas en voeg daarna 50 ml Sir Edmond Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel (op een hoek van zestig graden in je glas) schenk je daarna 120 ml Fever-Tree Indian Tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de koffiebonen en het schijfje sinaasappel toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden. 

Wil je de sinaasappelaroma’s meer naar boven halen? Ga dan met een schijfje sinaasappel over de rand van het glas.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 
53