Sir. James 101 uitgelicht, Alles over gin.

Alles over Sir. James 101 – Het persoonlijke verhaal achter de alcoholvrije gin-tonic

Rambert en Vincent hebben jaren als collega’s in de wijnbranche gewerkt tot ze samen besloten te gaan pionieren op het gebied van vodka. Vier jaar geleden zetten ze Premium Dutch Vodka in de markt vanuit hun bedrijf Brand Captains. Dit mooie product na een aantal jaren bijgestaan door andere dranken waardoor de bedrijfsnaam Brand Captains in het leven is geroepen!
Om in te spelen op de vraag naar alcoholvrije alternatieven ontwikkelden zij Sir. James 101 Mojito en Gin Tonic. Zoals Sir. James 101 hierover zegt; “No compromise on taste”. Wij kunnen alleen maar beamen dat dit erg goed gelukt is; twee geweldige smaakvolle producten zijn het resultaat waar we jou graag kennis mee willen laten maken. Daarom spraken wij met Rambert voor het persoonlijke verhaal achter Sir. James 101!

Introductie Brand Captains en de start van Sir. James 101

Brand Captains is opgericht door Rambert de Lange en Vincent Yilmaz. Met het Rotterdamse bedrijf zetten zij zowel eigen producten als producten van anderen in de markt. Daarbij staan de volgende onderdelen centraal; concept creation, brand building en sales strategy.

Begin 2019 dachten Rambert en Vincent veel na over de toenemende vraag naar alcoholvrije drankjes. Zij wilden hier graag op inspelen en ontwikkelden samen met een derde partij de recepten voor een mojito en een gin-tonic. Hierbij stond voorop dat er geen concessies worden gedaan qua smaak én de drankjes moeten het leven makkelijker maken; binnen een handomdraai moeten deze op tafel getoverd kunnen worden, de kwaliteit moet constant zijn én ze moeten betaalbaar zijn voor de consument én de horeca.
Na vele samples geproefd en gefinetuned te hebben, zagen Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James Mojito het levenslicht!

De eerste productie werd gedraaid en hier kwamen Rambert en Vincent al gauw voor een uitdaging te staan. In Nederland is er geen enkel bedrijf die in kleine(re) batches hun uitgekozen flessen kon vullen. Daarom besloten de heren naar het buitenland te gaan. Hier vonden zij gelukkig een partner die hen hierbij kon helpen.

De reacties op Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James Mojito Mocktail zijn zo positief dat de drankjes al in veel horecagelegenheden, úw topSlijter en Mitra slijterijen verkrijgbaar zijn.
Leuk om te weten is dat Sir. James 101 zelfs de grens over is gegaan!

Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James 101 Mojito Mocktail, Alles over gin.

Sir. James 101 Gin Tonic

Voor de ontwikkeling van Sir. James 101 Gin Tonic stelden Rambert en Vincent zichzelf eerst de vraag wat zíj wilden proeven.
Voor de gin-tonic stond het voorop dat het een echte gin smaak moet hebben. Zij moesten dus gebruik maken van jeneverbessen. Nadat zij de hoeveelheid hadden bepaald, werden andere botanicals uitgekozen die de jeneverbes goed zouden ondersteunen. Bij iedere sample werd er gekeken wat er mist en wat er toegevoegd kon worden. De uiteindelijke smaak is tot stand gekomen door gebruik te maken van natuurlijke extracten van onder andere de jeneverbes, kinine en limoen.

Het resultaat is een frisse gin-tonic waarbij de tonen van jeneverbes en limoen duidelijk naar voren komen. De bittere hints van de kinine zijn subtiel aanwezig en komen juist in de afdronk naar voren. Op de neus is de Sir. James 101 Gin Tonic fris, maar zijn kruidige geuren dominant.

Sir. James 101 Mojito Mocktail

Ook voor Sir. James 101 Mojito Mocktail geldt dat dit drankje de echte mojito smaak moet hebben. Natuurlijke extracten van munt en limoen hebben de basis voor deze mocktail gelegd. Op de neus zijn dit precies de twee geuren die je direct begroeten. Ook qua smaak blijven zij dominant aanwezig en komen er subtiele kruiden hints bij. De afdronk is lang en door de munt erg verfrissend.
Voor de perfecte mojito mocktail garneer je de Sir. James 101 Mojito Mocktail met een takje munt en een paar partjes limoen. Serveer in een glas met grote ijsblokjes.

Sir. James Mojito Mocktail, Alles over gin.

Waar komt de naam vandaan?

De ambities van Rambert en Vincent reiken verder dan Nederland. Daarom hebben zij bewust gekozen voor een naam die zowel nationaal als internationaal goed wordt begrepen. Sir. James 101 zou een man geweest kunnen zijn die vroeger ontdekkingsreiziger en handelaar van kruiden en specerijen is geweest. “De cijferreeks “101” betekent een introductie die alle basisprincipes kent wat op een bepaald gebied mag worden verwacht. In het geval van Sir. James 101 gaat het dan om goede en kwalitatieve drankjes!”, aldus de founders.

Het verhaal achter de fles

Toen wij de flesjes van Sir. James 101 voor de eerste keer zagen, waren we direct fan. Ze spreken je op zo’n leuke wijze aan! Dit komt niet alleen door de vorm, maar ook door de papieren labels en kleuren. Daarom waren wij erg nieuwsgierig naar het verhaal achter deze flesjes.

Rambert vertelde dat Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James 101 Mojito Mocktail beiden in flesjes met een botanische vorm zitten en worden afgesloten met een handige treksluiting. Er is gekozen voor een papieren label van hoge kwaliteit waarop Sir. James en de hoofdingrediënten worden afgebeeld. Dit zorgt voor een kwalitatieve uitstraling waardoor je de flesjes wel op tafel of op de bar wilt hebben staan!
Handig om te weten; de inhoud van de flesjes is 250 ml wat gelijk staat aan een “single serve”.

De alcoholvrije drankjes van Sir. James 101, Alles over gin.

Perfect serve

Ondanks dat de Sir. James 101 Gin Tonic al “ready to drink” is, kan er ook prima een perfect serve mee gemaakt worden.

Wat hebben we hiervoor nodig:

Doe de ijsblokjes in een glas en voeg de Sir. James 101 Gin Tonic toe. Garneer met het takje rozemarijn en schijfje citroen.

Via Instagram ontdekten wij het account van Sir. James 101. Een frisse, vrolijke uitstraling met zowel foto’s als grappige quotes. Dit account sprak ons eigenlijk direct aan! We kwamen in contact met Rambert, één van de founders, die ons het verhaal achter de flesjes met ons deelde. Wij werden hier echt enthousiast van en konden niet wachten om dit met jou te delen!
Wat wij erg mooi vinden om te zien is dat Rambert en Vincent hun hart hebben gevolgd en kansen durven te grijpen wanneer deze zich voordoen.
Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James 101 Mojito Mocktail zijn alcoholvrije drankjes die perfect weten in te spelen op de toenemende vraag naar alcoholvrije alternatieven. Een hele fijne bijkomstigheid is dat de smaken ook gewoon goed zijn; zo smaakt de Gin Tonic echt naar een gin-tonic en sluit de Mojito Mocktail aan bij de verwachtingen van een mojito. Erg fijn voor de momenten dat je zin hebt in een gin-tonic of cocktail, maar de alcohol niet echt kan gebruiken!

Ps. Alle foto’s komen van Sir. James 101 / Brand Captains.

941
Laat een bericht achter